Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΟΣΤΡΑΚΟ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ Μπάμπης Μ (Μέρος Β΄)

3. ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:
  Ποια είναι τα βασικά γνωρίσματα των χαρακτήρων της  ιστορίας; Ο συγγραφέας θέλει να μας κάνει να τους συμπαθήσουμε ή να τους δούμε με κριτικό μάτι;
Πρώτα απ'όλα είναι όλα κορίτσια σε εφηβική ηλικία.Όλες εκτός από την Βερρινω είναι ερωτευμένες.Και τέλος όλες συνδέονται με ένα όστρακο.

4 . ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ:
Πού διαδραματίζεται η ιστορία; (Τόπος, χρόνος, ιστορική περίοδος...)
Όλες οι ιστορίες διαδραματίζονται στον νομό Ημαθίας.Η πρώτη διαδραματίζεται γύρω στο 5500 μ.Χ.Η δεύτερη περίπου το 300 π.Χ .Η τρίτη γύρω στο 1900.Και τέλος η τρίτη διαδραματίζεται το 2005-2006.

6 . ΤΟ ΣΤYΛ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ:. Πώς θα περιγράφατε την επιλογή των λέξεων και της γλώσσας γενικά, που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας στην αφήγησή του;
Θα την περιέγραφα πάρα πολύ με εξαίρεση την χρήση κάποιον λέξεων οι οποίες δεν ακούγονται και πολύ στις ημέρες μας αλλά αυτό διορθώνεται με την επεξήγηση τους στο κάτω μέρος της σελίδας.Από το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους.

7. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ:
 Ο τίτλος του βιβλίου εμπεριέχει στοιχεία για το θέμα του;
Ναι εμπεριέχει θέματα τα οποία βλέπουμε στο βιβλίο το κυριότερο φυσικά είναι το Όστρακο που αναφέρεται στον τίτλο.Μέσα στο βιβλιο το βλέπουμε να χρησιμοποιείται πολύ σε όλες τις ιστορίες.

8.  Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ:
Τι μάθατε απ’ αυτό το βιβλίο που θα μπορούσε να επιδράσει θετικά στη ζωή σας; Σας μετέδωσε κάποια μηνύματα;
Πρώτα απ'όλα μάθαμε ότι η δύναμη του έρωτα είναι πάρα πολύ δυνατή , ότι πάντα νικά.Μας μετέδωσε πολλά μηνύματα αλλά κυρίως στο να επιμένουμε (μέχρι του επιτρεπτού ορίου πάντα) ,να ελπίζουμε πάντα σε κάτι καλύτερο και τέλος ότι όλα είναι αναστρέψιμα.
 Αν θα έπρεπε να γράψετε μια κριτική για το έργο αυτό, τι θα γράφατε για να ενθαρρύνετε ή να αποθαρρύνετε τον κόσμο να το διαβάσει;
Θα έγραφα ότι:Είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο το οποίο μιλά για τις καλές πλευρές του έρωτα και για ότι μας δίνει χρήσιμες περιγραφές για τον τόπο στον οποίο έχουμε μεγαλώσει. Αν και στην αρχή έχει κάποιες μεγάλες περιγραφές οι οποίες καλύπτονται από τις ωραίες πλοκές, είναι ότι πρέπει για νέους αλλά και για μεγάλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: