Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

H Μαρούλα Κλιάφα στο σχολείο μας




Το Γυμνάσιο Καβασίλων υποδέχτηκε και φιλοξένησε την Πέμπτη 25 Aπριλίου 2013 τη συγγραφέα Μαρούλα Κλιάφα στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Διαβάζοντας στη βιβλιοθήκη, Λέσχη Ανάγνωσης 2013», που συντόνιζαν οι καθηγητές Γκουντρουμπή Ελένη, Αντωνόπουλος Βαγγέλης, Χόντου Βασιλική.
Η κ. Μαρούλα Κλιάφα συναντήθηκε στο χώρο της Σχολικής Βιβλιοθήκης με την ομάδα των μαθητών που από την αρχή της χρονιάς ασχολήθηκε με την μελέτη του έργου της και ιδιαίτερα με τα βιβλία «Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς» και «Μια μπαλάντα για τη Ρεβέκκα».
Έτσι, με την επίσκεψη της συγγραφέα, τους δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουν απευθείας μαζί της, να της εκφράσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους, να της θέσουν ερωτήματα και να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί.

Η εκδήλωση που διήρκεσε περισσότερο από δυο ώρες κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων εξαιτίας της άνεσης, του επικοινωνιακού χαρίσματος και της γοητευτικής προσωπικότητας της συγγραφέα και εξαιτίας της δίψας των παιδιών για καινοτόμες δράσεις στην εκπαίδευση.
Έκθεση με όλα τα πεζογραφήματα της συγγραφέα λειτουργεί στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: