Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Mέτωπο στον Καθρέφτη Β΄ (Λάζαρος Μ)

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

• Πού διαδραματίζεται η ιστορία; (Τόπος, χρόνος,ιστορική περίοδος...)
Η ιστορία διαδραματίζεται κάπου κοντά στην Θεσσαλονίκη ενώ κάνουν πολλές νύξεις και για ένα εξοχικό που έχουν στην Χαλκιδική. Το βιβλίο είναι επίκαιρο εφόσον η αρρώστια απ την όποια πάσχει η πρωταγωνίστρια ταλαιπωρεί πολύ κόσμο στις μέρες μας.

ΤΟ ΣΤYΛ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

• Πώς θα περιγράφατε την επιλογή των λέξεων και της γλώσσας γενικά, που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας στην αφήγησή του;
Η επιλογή των λέξεων και της γλώσσας την οποία διάλεξε ο αφηγητής στο βιβλίο ήταν πολύ κατανοητή και οικεία σε μας τους μικρότερους.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

• Ο τίτλος του βιβλίου εμπεριέχει στοιχεία για το θέμα του;
Ο τίτλος του βιβλίου εμπεριέχει στοιχεία για το θέμα του. Η πρωταγωνίστρια πρέπει να καθήσει με το μέτωπο της στον καθρέφτη και να δει τον πραγματικό της εαυτό και όχι αυτό που θέλει να βλέπει.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ

• Τι μάθατε απ’ αυτό το βιβλίο που θα μπορούσε να επιδράσει θετικά στη ζωή σας; Σας μετέδωσε κάποια μηνύματα;
Από το βιβλίο μάθαμε ότι για να φαινόμαστε ωραίοι πρέπει να νοιώθουμε ωραίοι και ότι όλα μπορούν να διορθωθούν όταν ακούμε τις συμβουλές των μεγαλυτέρων. Αν και εμείς λοιπόν ακολουθήσουμε τις οδηγίες του βιβλίου και ακούσουμε στους δικούς μας πολλά από τα προβλήματα μας θα λυθούν.

• Αν θα έπρεπε να γράψετε μια κριτική για το έργο αυτό, τι θα γράφατε για να ενθαρρύνετε ή να αποθαρρύνετε τον κόσμο να το διαβάσει;

Αν θα έγραφα μια κριτική για το βιβλίο θα έλεγα πως είναι το καταλληλότερο βιβλίο για τους έφηβους που θέλουν - «πρέπει» να δουν τον κόσμο αλλιώς. Και θα ενθάρρυνα περισσότερους τους μεγάλους να το διαβάσουν για να δουν από άλλη οπτική γωνία τα προβλήματα των νέων.

2 σχόλια:

ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ είπε...

Λάζαρε, καλησπέρα!
Χαίρομαι για τα σχόλια που κάνεις, βρίσκω ενδιαφέρουσες τις επισημάνσεις σου και με ικανοποιεί απόλυτα που το "Μέτωπο..." μιλάει στην ψυχή σας.
Καλή συνέχεια!
Μ. Αυτζής

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας. θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα λόγια σας και να επισημάνω πως όχι μόνο μιλάει στην ψυχή μας αλλά ταυτίζονται πολλές σκήνες της καθημερινής μας ζωής...