Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Mέτωπο στον Καθρέφτη Α΄ (Λάζαρος Μ)

Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ

• Η πρώτη σας εντύπωση άλλαξε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του
  βιβλίου;
Η πρώτη μου εντύπωση δεν άλλαξε κατά την διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου διότι έπειτα από τόσα και τόσα βιβλία και ταινίες που διάβασα και είδα αντίστοιχα μπόρεσα να καταλάβω το τέλος από την αρχή του βιβλίου.
Η ΠΛΟΚΗ

• Παίζει ρόλο ο χρόνος στην πλοκή του έργου; Τα γεγονότα παρουσιάζονται σε χρονολογική σειρά;
Ο χρόνος παίζει βασικό ρόλο στην πλοκή του έργου εφόσον η πρωταγωνίστρια πάσχει από μια ασθένεια η οποία είναι δύσκολα να αντιμετωπιστεί εύκολα. Για αυτό και τα γεγονότα παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά.

• Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που προκαλούν αγωνία και προσμονή κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης; Σε ποιο σημείο βρίσκεται, γίνεται, η κορύφωση της ιστορίας; (η πιο έντονη στιγμή, το σημείο με το μεγαλύτερο συναισθηματικό ενδιαφέρον)
Τα στοιχεία εκείνα που προκαλούν αγωνία και προσμονή κατά την διάρκεια της ανάγνωσης είναι το τι θα γίνει μετά. Η αγωνία για το τι θα ακολουθήσει μετά από έναν καβγά η μετά από ένα άσχημο γεγονός που μαθεύτηκε. Συγκεκριμένα περισσότερη αγωνία ένιωσα όταν ο πάππους κατάλαβε τι πρόβλημα είχε η εγγονή του και με ποιόν τρόπο είχε σκοπό να το λύσει.

• Οι συγκρούσεις λύνονται στο τέλος; Το τέλος του βιβλίου ήταν απροσδόκητο, αναπάντεχο; Μείνατε ευχαριστημένοι απ’ το τέλος του; Μπορείτε να δώσετε ένα εναλλακτικό τέλος;
Κατά την διάρκεια του βιβλίου υπάρχουν πολλές συγκρούσεις ανάμεσα στην πρωταγωνίστρια και στους γύρο της εφόσον η ίδια δεν παραδέχεται το πρόβλημα της και δεν δέχεται κανενός την βοήθεια.

• Υπάρχουν συγκρούσεις στην ιστορία; Μέσα στην ψυχή και στο μυαλό των χαρακτήρων ή μεταξύ των χαρακτήρων ή ακόμα των χαρακτήρων με τον κόσμο συνολικά
Οι συγκρούσεις όμως λύνονται στο τέλος με την βοήθεια του παππού της. Το τέλος δεν ήταν αναπάντεχο για μένα αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έμεινα ευχαριστημένος αντίθετος μου άρεσε πολύ. Στη θέση σας το ίδιο τέλος θα έβαζα όμως θα μπορούσε ο πατέρας της να πέθαινε έτσι ώστε να ανεβάζαμε την συγκίνηση του αναγνώστη.

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

• Ποια είναι τα βασικά γνωρίσματα των χαρακτήρων της ιστορίας; Ο συγγραφέας θέλει να μας κάνει να τους συμπαθήσουμε ή να τους δούμε με κριτικό μάτι;
Το βιβλίο μιλά για μια ιστορία παιδιών στην ηλικία μας και έτσι μας φέρνει ποιο κοντά. Όλα αυτά τα γνωρίσματα όπως το φλερτ, οι σκανδαλιές στο σχολείο, τα πειράγματα, οι φιλίες μας κάνουν να αισθανθούμε  τους ήρωες ποιο κοντά σε μας και να νοιώσουμε όπως νοιώθουν αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: