Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Δημιουργώντας το προφίλ ενός μυθιστορηματικού χαρακτήρα ( Ιωάννα Μ.)




1.Εβελινα ετών 17
2.Η Εβελινα είναι ένα κορίτσι μεσαίου ύψους(1,67)Με φοβερή κορμοστασιά και καλλίγραμμο γυμνασμένο σώμα.
3.Θεσαλονικη
4.Ειναι μοναχοπαίδι και ζει μονό με την μητέρα της την Κ. Μαρία Διότι ο πατέρας έχει πεθάνει πριν πολλά χρόνια σε ένα αεροπορικό δυστύχημα.
5.Oi σχέσεις της με την μαμά της ειναι πολυ καλες λενε τα παντα μεταξύ τους και στηρίζουν η μια την άλλη στα όνειρα τους!
6.Η Εβελινα ειναι ενα πολυ διμοφιλες και κοινωνικο κοριτσι και οι σχέσεις της με τους γύρω της είναι πολύ καλές.
7.Η Εβελινα λατρευει το συγχρονο χορο και πηγαινει σε μαθηματα οσο ποιο συχνα μπορει γιατι εχει πολα φροντιστήρια λογω σχολειου διοτι ειναι στην τελευταία ταξη και οι απαιτήσεις ειναι πολλες και τα φροντιστήρια ατελείωτα και κουραστικα τις περισοτερες φορες..
8.Της αρεσει να ντύνεται συμφωνα με την μόδα αλλα παντα θα προσθετει την δικια της φινέτσα!
9.Η Εβελινα εχει πολλές αναμνήσεις και καλές αλλά και κακές να θύμαται  (οπως εχουμε και ολοι  μας)...μια απο της χειροτερες ομως που της αλλαξε την ζωη ηταν οταν χτύπησε το τηλεφωνο και τους αποκαλυψαν οτι ο πατερας της δεν ζει πια. Στην πορεία όμως το ξεπέρασε και προχώρησε στην ζωή της. Μια απο της αγαπημενες ομως ηταν τα περσινά της γενέθλια όλοι της οι φίλοι και οι γνωστοί είχαν πάει στο σπίτι της και όλοι ακόμα μιλάνε για εκείνη την βράδια για το τι εγινε και ποσο ειπεροχα περασαν ...Ενα απο τα καλυτερα παρτυ!
10.Μακαρονια με κρεμα γαλακτος και κοτοπουλο.
11.Γενναιόδωρη,Εξυπνη,καλη φιλη, κραταει μυστικά & δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους
12.Εγωκεντρικη(όχι πάντα)εγωίστρια & ξεροκέφαλη
13.Αστιευεται συνεχώς με την παρέα της πιάνεται με το παραμικρό για να κάνει βλακείες και να περάσει καλά και αυτή και η φίλη της.
14.Όλοι τη συμπαθούν & την σέβονται δεν έχει κάνει ποτέ κανέναν να νιώσει άσχημα ή μειονεκτικά.. είναι ένα κορίτσι που τα έχει όλα ομορφιά χαρακτήρα στυλ & μόρφωση ..Τα περισσότερα  παιδιά θέλουν να της μοιάσουν αλλά κανείς ακόμα δεν μπόρεσε να την φτάσει σε τίποτε από όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στην ζωή της.
15.Η ίδια νομίζει πως είναι ένα φυσιολογικό κορίτσι όπως όλα με την μόνη διαφορά οτι ξέρει πως είναι από τα λίγα άτομα πλέον που δεν κάνουν το συνάνθρωπο τους να αισθάνεται άσχημα γι αυτό που η είναι. .Διότι της τα έφερε έτσι η ζωή ώστε ξέρει οτι κανείς δεν είναι σίγουρος γι αυτα που έχει επιτύχει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλα μπορούν να χαθούν.
16. Μετα από το σχολείο θα ήθελε να γίνει δημοσιογράφος και να ταξιδεύει σε ολο τον κόσμο!!
17.Χαμογελα λίγη τρέλα θέλει η ζωή!
18.Στο μέλλον θέλει να γίνει διάσημη και να μένει στο λος Άντζελες όπως η σταρ στην ηλικία της! Αυτό ονειρεύεται από μικρή.
19.Δεν είναι μόνο ένα πράγμα που θα κεντρίσει τον αναγνώστη είναι όλος ο χαρακτήρας και η εμφάνιση της εβελινας.
20.Τα έφηβα παιδιά θα συμπαθήσουν πολύ την εβελινα αλλά οι μεγαλύτεροι αναγνώστες δεν θα ενθουσιαστούν και πολύ. Άλλωστε αυτός ο χαρακτήρας του βιβλίου απευθύνεται μόνο σε παιδιά.







ΙΣΤΟΡΙΑ

Ηταν ενα συνιθησμενο Παρασκευιατικο απογευμα και η Εβελινα γιρνουσε απο το φροντιστιριο στο σπιτι της για να παει αμεσος μετα στο μαθημα χορου...
Μολις ευτασε στο σπιτι της πεταξε την τσαντα της μεσα στο δωματιο της και πιγε στην κουζινα να φαει μεσιμεριανο...Μολις καθησε στο τραπεζι η μαμα της αρχισε της καθημερινες ερωτισεις
-Πως ηταν σημερα στο σχολειο;...Πως περασες;..εγινε τιποτε ιδιετερο;στο φροντιστιριο;Ολα καλα;Σε δισκολευει τιποτε;
(Εντομεταξι η εβελινα σκευτοταν απο μεσα της πως μπορει η μαμα της μονο με μια ανασα λεει τοσο πολα ο.Ο.....)
-Ολα καλα ητανε μαμα τιποτε σημαντικο και σημερα.. Να τορα τελιονω το φαει και θα παω αμεσος για χορο μην με περιμενεις να γιρισω θα αργισω λιγο να ξες κανονισα μετα απο το χωρο να παω στην ελενα(κολιτη της εβελινας)Και να ετιμαστουμε για να βγουμε το βραδυ μαζι με κατι παιδια για να ξεσκασουμε λιγο...
-Εμενα με ρωτισες ομως βρε Εβελινα μου ??
(Σηκοθηκε απο το τραπεζι που ετρογε φιλησε την μαμα της στο μαγουλο λεγοντας)
-Ξεκολα ρε μαμα 17 ειμαι!Αφου ξερω οτι με λατρευεις και θα με αφισεις .Διλαδι τι δεν γινεται ολα τα παιδια να βγουνε και εγω να μινω μεσα..
-Πφφ κορι να σου πετιχει..Αφου οτι και να σου πω τωρα το δικο σου θα περασει.
-Γιαυτο σαγαπαω μαμακα μου...
πιρε την τσαντα της και εφιγε γρυγορα για το χορο..
Στο δρομο οπως πιγενε στο μαθημα πετιχε τον Γιαννη το ωραιοτερο αγορι του σχολειου της που παρεπιπτοντος ηταν & φιλος της... που ειναι σχετικα λιγο τσιπμιμενει μαζι του
της επισε την κουβεντα μεχρι που σε ενα σημιο χοριστικαν η δρομι τους
-Λιπον εγω πρεπει να παω απο αυτο το δρομο γιαννη..Τα λεμεε
-Αααα οκ Εβελινα ..τα λεμε και την φιλισε στο μαγουλο
-Γιαννη μην ξεχασω το βραδυ θα βγουμε με τα παιδια εξω στον αφρο αμα θες ελα!
-Οκ θα προσπαθισω (χαμογελασε και εφιγε)
Η εβελινα μολεις τελιοσε το μαθημα χωρου πιγε γρυγορα στην Ελενα για να ετιμαστουνε παρεα...Μετα απο μιαμιση ωρα και τα δυο κοριτσια αφου ετιμαστικαν βαφτικαν και εκαναν τα μαλια τους ηταν ετιμα να φιγουν...


Δεν υπάρχουν σχόλια: