Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

“ Όστρακο στα μαλλιά» Δημήτρης Π. (μέρος Β΄)

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
Ποια είναι τα βασικά γνωρίσματα των χαρακτήρων της ιστορίας; Ο συγγραφέας θέλει να μας κάνει να τους συμπαθήσουμε ή να τους δούμε με κριτικό μάτι;
             Ο συγγραφέας προσπαθεί να μας κάνει να είμαστε με κάποιους χαρακτήρες επιφυλακτικοί και κάποιους να τους συμπαθήσουμε.

| ΤΟ ΣΤYΛ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Πώς θα περιγράφατε την επιλογή των λέξεων και της γλώσσας γενικά, που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας στην αφήγησή του;

Η επιλογή λέξεων και γλώσσας αφηγηματικά ήταν πάρα πολύ ωραία δεμένη , γιατί ο συγγραφέας χρησιμοποιεί παραδοσιακές αλλά απλές λέξεις , της αφηγείται με κατανοητό τρόπο στον αναγνώστη.

 | Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ
• Τι μάθατε απ’ αυτό το βιβλίο που θα μπορούσε να επιδράσει θετικά στη ζωή σας; Σας μετέδωσε κάποια μηνύματα;

             Από το βιβλίο αυτό έμαθα να συγχωρώ, να αγαπώ και πάνω απ’ όλα να σέβομαι τον συνάνθρωπο μου και την παράδοση. Επίσης το βιβλίο « Όστρακο στα μαλλιά» μου μετέδωσε τα εξής μηνύματα: είναι σημαντικό οι γεροντότεροι να βλέπουν τους νέους να ανταποκρίνονται στις βαθιές τους επιθυμίες (πχ. Η γιαγιά περιμένει από τηΧρυσαυγή να φορέσει την παραδοσιακή στολή.)αλλά και ότι πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να τιμήσουμε την παράδοση με τον κατάλληλο τρόπο.

• Αν θα έπρεπε να γράψετε μια κριτική για το έργο αυτό, τι θα γράφατε για να ενθαρρύνετε ή να αποθαρρύνετε τον κόσμο να το διαβάσει;

 Αν θα έγραφα κριτική για το βιβλίο αυτό για να ενθαρρύνω έναν άλλο αναγνώστη να το διαβάσει θα του έγραφα πως το βιβλίο αξίζει να διαβαστεί, διότι χωρίζεται σε τέσσερις ιστορικά εποχές και η κάθε μια έχει περιπέτεια αλλά και αγωνία για την εξέλιξη του τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: