Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

"Μέτωπο στον καθρέφτη" Kριτική από την Κλέα Γ. ( Μέρος α΄)


Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
Η πρώτη σας εντύπωση άλλαξε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του
  βιβλίου;
 Άλλαξε γιατί, όταν άρχισα να διαβάζω το βιβλίο μου φάνηκε βαρετό και δεν ήθελα να το συνεχίσω, αλλά μετά όταν προχώρησα μου κίνησε το ενδιαφέρον η πλοκή της ιστορίας ιδιαίτερα όταν η Άννα έγραφε στο ημερολόγιό της, οι διάλογοι με την φίλη της ήταν το πράγμα που μου κίνησε το ενδιαφέρον.


2 | Η ΠΛΟΚΗ
Παίζει ρόλο ο χρόνος στην πλοκή του έργου; Τα γεγονότα παρουσιάζονται σε χρονολογική σειρά;
Ο χρόνος παίζει ρόλο σε μερικές φάσεις του έργου . Τα γεγονότα πιστεύω πως αφηγούνται σε χρονολογική σειρά γιατί σε μερικά σημεία του βιβλίου υπάρχει συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Αλλά στις αναδρομές, θυμάται τα παιδικά της χρόνια στη Γερμανία.

Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που προκαλούν αγωνία και προσμονή κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης; Σε ποιο σημείο βρίσκεται, γίνεται, η κορύφωση της ιστορίας; (η πιο έντονη στιγμή, το σημείο με το μεγαλύτερο συναισθηματικό ενδιαφέρον)

Τα στοιχεία που προκαλούν αγωνία είναι το τι θα συμβεί στο τέλος, αν τελικά γιατρευτεί η Άννα. Η κορύφωση της ιστορίας γίνετε όταν η Άννα πάει στο νοσοκομείο (δεύτερη φορά) και όταν η νοσοκόμα λέει στην Άννα πως έχει βουλιμία και όταν η Άννα διώχνει την μητέρα της από το νοσοκομείο γιατί την έχει απογοητεύσει

Οι συγκρούσεις λύνονται στο τέλος; Το τέλος του βιβλίου ήταν απροσδόκητο, αναπάντεχο; Μείνατε ευχαριστημένοι απ’ το τέλος του; Μπορείτε να δώσετε ένα εναλλακτικό τέλος;
Οι συγκρούσεις λύνονται στο τέλος. Το τέλος του βιβλίου ήταν ευχάριστο. Έμεινα ευχαριστημένη από το τέλος γιατί όλοι ξανασμίγουν.
Υπάρχουν συγκρούσεις στην ιστορία; Μέσα στην ψυχή και στο μυαλό των χαρακτήρων ή μεταξύ των χαρακτήρων ή ακόμα των χαρακτήρων με τον κόσμο συνολικά
Ναι, υπάρχουν πολλές συγκρούσεις στο έργο. Η Άννα συγκρούεται με την φίλη της και με την μητέρα της. Μέσα στην ψυχή της υπάρχει πολύς θυμός για τον εαυτό της, αλλά και για τους γύρω της που δεν μπορούν να την καταλαβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: