Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Μέτωπο στον καθρέφτη. Μορφούλα Ξ. (μέρος Α΄)


Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
Η πρώτη σας εντύπωση άλλαξε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του   βιβλίου;
Στην αρχή το βιβλίο φαινόταν ενδιαφέρον αλλά μετά από περίπου30 σελίδες το βιβλίο απέκτησε περισσότερο ενδιαφέρον και με έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση και αγωνία για να διαβάσω την συνεχεία που ξενυχτούσα τα βράδια για να διαβάσω την συνέχεια.
Η ΠΛΟΚΗ
Παίζει ρόλο ο χρόνος στην πλοκή του έργου; Τα γεγονότα παρουσιάζονται σε χρονολογική σειρά;
Εγώ πιστεύω πως δεν παίζει ρόλο ο χρόνος στην πλοκή του έργου. Τα γεγονότα δεν παρουσιάζονται σε χρονολογική σειρά γιατί όταν μας μιλάει για ένα θέμα, μετά πηγαίνει κατευθείαν στο άλλο που π.χ έγινε πριν χρόνια.
Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που προκαλούν αγωνία και προσμονή κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης; Σε ποιο σημείο βρίσκεται, γίνεται, η κορύφωση της ιστορίας; (η πιο έντονη στιγμή, το σημείο με το μεγαλύτερο συναισθηματικό ενδιαφέρον)
Για μένα από την αρχή ήταν όλα τα στοιχεία που με έκαναν να έχω αγωνία γιατί πραγματικά μιλούσε σχεδόν συνέχεια για έντονα συναισθήματα. Η κορύφωση της ιστορίας για μένα είναι όταν φεύγει ο πατέρας της Άννας από το σπίτι. Εκείνη την ώρα η Άννα μένει πιο μόνη από ποτέ χάνοντας μια φίλη, το αγόρι που αγαπάει καθώς και τον πατέρα της.
Υπάρχουν συγκρούσεις στην ιστορία; Μέσα στην ψυχή και στο μυαλό των χαρακτήρων ή μεταξύ των χαρακτήρων ή ακόμα των χαρακτήρων με τον κόσμο συνολικά
Υπάρχουν συγκρούσεις και περισσότερο με την Άννα και μια φίλη της ακόμα και με τον γύρω κόσμο.
Οι συγκρούσεις λύνονται στο τέλος; Το τέλος του βιβλίου ήταν απροσδόκητο, αναπάντεχο; Μείνατε ευχαριστημένοι απ’ το τέλος του;
Η Άννα δεν έδωσε σημασία στις συγκρούσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν και έτσι δεν επιχείρησε ποτέ να τις  λύσει. Το τέλος του βιβλίου ήταν αρκετά καλό, έμεινα ευχαριστημένη και δεν θα έδινα κάποιο άλλο τέλος σε αυτήν την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: