Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Μέτωπο στον καθρέφτη. Θωμαή Γ. (μέρος Β΄)


3 | ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

1. Ποια είναι τα βασικά γνωρίσματα των χαρακτήρων της ιστορίας; Ο συγγραφέας θέλει να μας κάνει να τους συμπαθήσουμε ή να τους δούμε με κριτικό μάτι;

Το βιβλίο, όπως γνωρίζουμε είναι εφηβικό, άρα μιλάει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σε αυτή την περίοδο της ηλικίας τους σήμερα. Επομένως, ο συγγραφέας θέλει να τους συμπαθήσουμε και να τους καταλάβουμε, γιατί σε κάποια παρόμοια κατάσταση θα βρεθούμε ίσως και εμείς, λόγω το ότι βρισκόμαστε στην ίδια περίπου ηλικία που βρίσκεται και η Άννα.

4 | ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

1. Που διαδραματίζεται η ιστορία; (Τόπος, χρόνος, ιστορική περίοδος…)

Το έργο διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης ( στο σχολείο της Άννας, στο σπίτι της, καθώς και στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται) και στο εξοχικό των πρωταγωνιστών.

5 | ΤΟ ΣΤΥΛ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

1. Πώς θα περιγράφατε την επιλογή των λέξεων και της γλώσσας γενικά, που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας στην αφήγησή του;
                                                                                                                                
Επειδή οι αναγνώστες αυτού του βιβλίου είναι κυρίως έφηβοι, το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας είναι της καθημερινής γλώσσας των εφήβων σήμερα. Έτσι, το βιβλίο γίνεται πιο κατανοητό.

6 | ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

1. Ο τίτλος του βιβλίου εμπεριέχει στοιχεία για το θέμα του;

Βεβαίως!  Η πρωταγωνίστρια βλέπει με τον καθρέφτη το μέτωπο της, το οποίο επειδή έχει μερικά σπυράκια ( τα οποία βγάζουν όλοι οι έφηβοι ), νομίζει πως αυτά της ασχημίζουν το πρόσωπό της, έτσι οδηγείται σε κάτι πολύ λάθος, στην βουλιμία, πιστεύοντας πως θα απαλλαγεί από αυτά.

7 | Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ

1. Τι μάθατε απ’ αυτό το βιβλίο που θα μπορούσε να επιδράσει θετικά στη ζωή σας; Σας μετέδωσε κάποια μηνύματα;

Πιστεύω πως τα μηνύματα που περνάει το βιβλίο είναι το «ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» και «ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ/Η ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ», τα οποία και μου μετέδωσε θετικά!

2. Αν θα έπρεπε να γράψετε μια κριτική για το έργο αυτό, τι θα γράφατε για να ενθαρρύνετε ή να αποθαρρύνετε  τον κόσμο να το διαβάσει;

Το «Μέτωπο στον καθρέφτη», είναι ένα πολύ καλό βιβλίο που ταιριάζει για τους εφήβους, αλλά και για τους γονείς τους. Μας μιλάει για τα προβλήματα των εφήβων και κυρίως για τα συναισθήματα τους. Ένα βιβλίο που αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: