Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Μέτωπο στον καθρέφτη. Χρήστος Π. (μέρος Α΄)


Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
Η πρώτη σας εντύπωση άλλαξε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του   βιβλίου;
Ναι, άλλαξε γιατί στην αρχή περίμενα αλλιώς το θέμα του βιβλίου αλλά συνεχίζοντας την ανάγνωση εξελισσόταν διαφορετικά τα πράγματα.

Η ΠΛΟΚΗ
Παίζει ρόλο ο χρόνος στην πλοκή του έργου; Τα γεγονότα παρουσιάζονται σε χρονολογική σειρά;
Τα γεγονότα δεν παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά. Σε κάποια σημεία η Άννα κάνει αναδρομή στα παλιά- λεγόμενο και ως flashback.

Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που προκαλούν αγωνία και προσμονή κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης; Σε ποιο σημείο βρίσκεται, γίνεται, η κορύφωση της ιστορίας; (η πιο έντονη στιγμή, το σημείο με το μεγαλύτερο συναισθηματικό ενδιαφέρον)
Κατά την γνώμη μου η πιο έντονη στιγμή του βιβλίου είναι εκεί που η Άννα διαβάζει το ΦΑΞ που είχε στείλει ο πατέρας της όταν είχε φύγει από το σπίτι.

Υπάρχουν συγκρούσεις στην ιστορία; Μέσα στην ψυχή και στο μυαλό των χαρακτήρων ή μεταξύ των χαρακτήρων ή ακόμα των χαρακτήρων με τον κόσμο συνολικά
Ναι, εγώ πιστεύω πως υπάρχει μία σύγκρουση ανάμεσα στην Άννα και στην κολλητή της, όπως και ανάμεσα στην Άννα και στην μητέρα της αλλά μετά τα ξαναβρίσκουν και λύνονται όλες οι παρεξηγήσεις.

Οι συγκρούσεις λύνονται στο τέλος; Το τέλος του βιβλίου ήταν απροσδόκητο, αναπάντεχο; Μείνατε ευχαριστημένοι απ’ το τέλος του;
Ναι, στο τέλος λύνονται οι συγκρούσεις και εγώ προσωπικά έμεινα αρκετά ευχαριστημένος από το τέλος του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: